Golden Heavy Body akrylfärg

Golden logoGoldens akrylfärger anses idag vara de främsta på marknaden. Bland Sveriges akrylmålande konstnärer är Golden Artist Colors idag det tveklöst mest framträdande märket. Samtliga kulörer kan blandas sinsemellan och alla medier kan användas. Kom gärna förbi butiken och känn på den spektakulära mediekartan för att se vilka extrema ytstruktur som går att få till – allt från krackelerad flodbotten till högblank och glasliknande.

Golden Heavy Body är en sk. tixotropisk färg. Det betyder att den blir mjukare när den bearbetas men stabiliseras snabbt när den ligger still. Därför kan den samtidigt vara mjuk och smörig att måla med och lämna karaktärsfulla penseldrag på duken.

Det fattades tidigt ett beslut att Heavy Body inte skulle utjämnas med avseende på matthet och opacitet. Om man jämför med exempelvis Liquitex vars färger torkar i helt täckande och jämnt matta skikt. Somliga av Liquitex färger har vitt pigment tillsatt som substrat vilket gör dem täckande och att de ser mer lysande ut i tuben (läs på pigmentförteckningen så ser man att det kan stå PW6). Faktum är dock att det i vissa fall begränsar kroman (färgintensiteten) eftersom det faktiskt handlar om utspädning. Genom en tillsats som reglerar matthet ges alla kulörer dessutom samma satinliknande yta, ungefär som Goldens serie Heavy Body Matte.

Färgkarta 59 ml

No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.