Cartiera Magnani

Magnani pappersbruk daterar sitt ursprung tillbaka till XV-talet, då de första bosättarna utvecklade bruket längs floden Pescia, som var känt för det klara vattnet, ett viktigt krav för pappersframställning.

Magnanis papperskvarn hade runt av 1800-talet början sålt och exporterat  papper över hela världen och kunde räkna bland sina kunder de flesta av Europas regerande familjer och de statliga myntverk i många länder som uppskattade kvaliteten på säkerhetspapper som tillverkas vid bruket på cylindermaskiner är de enda som kan garantera högsta kvalitetsstandarden. Bland brukarnas kunder fanns det Napoleon Bonaparte som väljer fabriken för att producera ett särskilt vattenmärkt papper för meddelandet om hans bröllop med Maria Luisa D'Austria, den ursprungliga stämpeln hålls fortfarande vid bruket.

Papperskvarnen var också en leverantör av Italiens kronfamilj för vissa specifika papper och mycket viktiga dokument och avtal har skrivits på våra papper.

Under åren brukade väldigt viktiga konstnärer som Picasso, De Chirico, Guttuso, Annigoni, Maccari, Bueno, Guarnieri, Morandi, författare som D'Annunzio, Giusti och många andra skapa egna papper som ett tecken på distinktion.