Faber-Castell

Polychromos färgpennor från Faber Castell är en klassiker av konstnärskvalitet. Vattenfasta och icke-smetande färgpennor med högsta pigmentering och ljusäkthet. Med hela 121 kulörer finns oändliga kulörvariationer genom lager på lager. Tips – testa att blanda och tona ut färgfält med en stompfer doppad i förtunning för att driva och tona ut färgen.

1761 skapade Kaspar Faber en pennafabrik i Stein, nära Nürnberg, där huvudkontoret fortfarande finns. Företaget togs senare över av sonen Anton Wilhelm Faber, som gav företaget namnet AG Faber. År 1839 överlämnade företaget till Kasparis barnbarn, Johan Lothar von Faber. Detta genomförde ett antal förbättringar av pennproduktionen, efter en 3-årig vistelse i Frankrike. Där Nicolas Jacques Contes uppfinning av den moderna pennan, baserad på grafitpulver och kaolin i en trähylsa. Pennproduktionen i Frankrike var på en hög nivå. Faber tog med sig denna kunskap hem till Tyskland och det tog inte lång tid innan hans företag rönte stora framgångar. En avdelning skapade de i New York och i Paris, där bläck och färg producerade i synnerhet.

Från 1883 producerade Faber vaxfärger, både en hybridvariant i trämuffar och senare rena vaxer.
År 1898 gifte sig Alexander zu Castell-Rüdinghauser med Ottilie Faber, och både hans efternamn och företagsnamn ändrade man till Faber-Castell.
I dag producerar man de flesta artiklar från Faber-Castell i Brasilien, och de har också en pennfabrik i Indonesien, där bland annat Bonanza-pennorna produceras. I Tyskland producerar man ett antal färgämnen i konstnär och studiekvalitet. Den mest kända serien av färgpennor är Polychromos , som man har tillverkat sedan 1908. Dessa är högkvalitativa färgpennor, som idag omfattar 120 färger. De kan ses i uppsättningar av 12, 25, 36, 60, 72 och 120 färger. Pennorna kan man också köpa individuellt.

Visar alla 3 resultat

Per sida: