Kremer Pigmente

Kremer Pigmente GmbH & Co. KGs historia började en med produktion av historiska pigment. Kemisk kunskap och historisk passion för produktion av gamla och glömda pigment driver fortfarande företagets grundare Dr. Georg Kremer idag.

Sedan 1984 är huvudkontoret Color-Mill, i Aichstetten i Allgäu. Här hittar du produktion rum, lager, försäljning och showroom. Kremer Pigmente är oberoende representerat globalt båda i München och New York med ett världsomspännande nätverk av distributörer. De tillverkade produkterna är handgjorda enligt historiska recept.

Högsta kvalitet i tillverkningsprocessen och materialval säkerställa en extraordinär briljans. Kremer akvareller är gjorda med gamla recept som kräver komplexa handgjorda tekniker som använder våra historiska och moderna pigment. Valda organiska, oorganiska och vegetabiliska pigment kombineras med Kremer Akvarell Medium med basen av Gum Arabic.

Carol Gillot är en amerikansk konstnär bosatt i Paris. Hennes skisser och akvareller baseras på de dagliga äventyren i Paris, allt från kartor till torg målar hon. Tillsammans med Kremer har de utvecklat ett akvarellmedium som ska vara enkel att använda sig av när du river egna färger. Väldigt länge har konstnärer och kemister försökt förbättra kvalitén på bindemedlet i akvarellfärg. Det slutade med att de utvecklade ett akvarellmedium som är snarlikt det som använde för av de gamla mästarna och är speciellt utvecklat för utomhusmålning. De flesta pigment kan blandas direkt med detta medium. Bindemedlet innehåller Gummi arabicum, honung och glycerin som mjukmedel och för bättre hållbarhet.

Visar 1–16 av 41 resultat

Per sida: