Michael Harding

Michael Harding är en kompromisslös herre som tillverkar oljefärg i sin anläggning i det lilla samhället Cwmbran i Wales. Från att han började riva färg 1982 till idag har de fått ett renommé av att vara marknadens främsta oljefärger.

Som ung konststuderande närde Michael drömmar om att måla som ”de gamla mästarna”. Frasen är nött men verken strålar fortfarande – av kompositionellt geni såklart, men också av färgskiktens levande lyster. Hur gjorde de? Hur kunde de få tavlorna att hålla sekel efter sekel?

Michael insåg att ett av problemen låg i själva materialen. En lång resa vidtog som tillslut ledde fram till en blygsam produktion i hans egen lägenhet. Tack vare färgernas ovanligt höga kvalitet fick han snart beställningar från The Royal College of Art och The Victoria and Albert Museum.

Som förklaras i blogginlägget om kvalitetsgrader har en ny grad börjat omnämnas: premium. Michael Hardings färger hamnar i den kategorin. De ska dock ses som precis vad de är: rena hantverksprodukter för kräsna målare av en passionerad tillverkade.

Visar 1–16 av 131 resultat

Per sida: